Nieuwe fiets voor twee families

Mei, 2009

Twee kinderen, gesteund door JBCF, doen het erg goed in school. Omdat ze steeds beter presteren in school, hebben ze beide een fiets gekregen van JBCF. JBCF probeert de kinderen te motiveren door ze een doel te geven om voor te werken.

 

 

 

 

 

 

 


JBCF vindt zorg voor 3 kwetsbare kinderen

May, 2009

Nog eens 3 personen kunnen geholpen worden door JBCF. Twee gastgezinnen zijn gevonden die hun huis willen opstellen en de zorg op zich willen nemen van 2 kinderen en één volwassene. Naast het vinden van een woonruimte, zal JBCF ze ook financiëel ondersteunen. Een van de meisjes is 23 jaar oud, gehandicapt, en is slachtoffer van verkrachting. Als gevolg van die verkrachting heeft zij een baby, die nu negen maanden oud is.

Het andere meisje, 17 jaar, is slachtoffer van verkrachting en huiselijk geweld. Verkracht door haar stiefvader en verhuurd als prostituee door haar moeder om geld te verdienen voor het gezin.

JBCF hoopt dat met een veilig en liefdevol gezin en persoonlijke steun ze in de toekomst weer in de gemeenschap kunnen functioneren.

Naaiatelier geopend

December, 2008

Vorige jaar december is er een nieuw project gestart van JBCF in Phnom Penh, een naaiatelier. JBCF heeft dit atelier opgezet voor de verzorgers (voornamelijk moeders en grootmoeders). De bedoeling is dat deze verzorgers hier kleding gaan maken, denk hier aan t-shirts voor sportteams, schooluniformen en baby kleertjes.

Na bijna zes maanden heeft het naaiatelier een constante aanloop van opdrachten en op dit moment biedt het een eigen inkomen voor zeven gezinnen, getroffen door HIV/AIDS, die zorgen voor wezen en kwetsbare kinderen. Met dank aan de stichting Waterdragers en een aantal privé donaties (zie donors voor meer informatie)

Meer informatie over het naaiatelier kunt U hier vinden.

 

 

 

 

 

 

 

Top

Verandering in Raad van Bestuur

September, 2008

In September 2008 is Mevrouw Sparrow, lid van de Raad van Bestuur, helaas vertrokken uit Cambodja. Zij is vervangen door Mevrouw Nou Sam An, educatie coordinator van de Savannkomar Cambodia Organisation. We willen Mevrouw Sparrow hartelijk bedanken voor haar bijdrage en verbintenis de afgelopen twee jaar met JBCF. We wensen haar alle geluk in de toekomst.

Meer informatie over de Raad van Bestuur kunt U hier vinden.

Top